restoran-za-vencanja-i-svadbe-5

Kako izabrati salu za svadbu

Jedna od najvažnijih odluka koju morate da donesete prilikom planiranja svadbe jeste odabir prave sale. Bajkovito i svečano okruženje je jedan od uslova da bi venčanje prošlo savršeno.

Mesto na kome ćete proslaviti početak novog poglavlja u životu Vašeg partnera i Vas će prilično uticati na atmosferu slavlja i zbog toga je potrebno napraviti pametan izbor.

Raspoloživ prostor, cene i drugi faktori variraju, a mi Vam dajemo nekoliko smernica koje Vam mogu pomoći da lakše pronađete ono što Vam odgovara.

Krenite u potragu na vreme

Ne čekajte zadnji trenutak da rezervišete salu za svadbu, nego nekoliko meseci ranije krenite u potragu jer par dana pred venčanje ne vredi tražiti ništa pošto će svi raspoloživi kapaciteti biti zauzeti.

Pravovremeno traženje prostora za slavlje će dovesti do donošenja pravilne odluke i imaćete dovoljno vremena pred sobom da se posvetite i ostalim stavkama na listi vezanim za organizovanje svadbe. U istraživanje krenite minimum 6 meseci ranije ako želite da sve bude onako kako ste planirali.

Pojedine sale se moraju rezervisati i godinu dana unapred, tako da se morate pripremiti blagovremeno i svim mestima koje obiđete uočite i prednosti i mane da bi na kraju došli do željenog izbora.

Isto tako, ukoliko Vam vlasnici sala kažu da požurite sa odlukom jer ima mnogo zainteresovanih i termini se brzo popunjavaju, ne dozvolite da zbog toga pogrešite u izboru. Krenite polako i na vreme u traganjem za savršenim mestom za svadbu.

Smestite sve goste

Sigurno pre odabira sale imate pripremljen spisak gostiju. Logično je da svima želite pružiti komfor i dovoljno prostora za ples i dobar provod. Kada budete imali na umu približan broj ljudi koji će doći da zajedno sa Vama proslave poseban dan, tada ćete znati da li da tražite manji ili veći prostor.

Obilaskom sala koje imaju željeni kapacitet, obratite pažnju i na pozicije i oblike stolova i stolica da bi se uverili da se svi mogu komotno smestiti, bez poteškoća kretati i imati dovoljno svežeg vazduha.

Smestite i bend

Ekipa koja je zadužena za muziku takođe mora biti komotno smeštena u sali. Bend mora imati dovoljno prostora da bi pozicionirao svoje instrumente, bio lako uočljiv od strane svih prisutnih i imao uslove da ih dobro zabavi i napravi željenu atmosferu.

Neko centralno mesto je idealno. Ukoliko to možete ispuniti u odabranoj sali, smatrajte da ćete svoj poseban dan pamtiti po dobrom provodu i veselju.

Obratite pažnju na osvetljenje

Svadba počinje od ranih jutarnjih sati i traje do kasno u noć. Ako planirate da salu koristite i tokom dana i uveče, obratite pažnju na izvore dnevnog svetla, kao i osvetljenje koje se pali kada padne mrak.

Prednost je mogućnost podešavanja rasvete i postojanje zavesa ukoliko sala ima velike prozore ili veće staklene površine.

Čitajte recenzije na internetu

Sigurno ćete obići sve sale za proslave u Vašoj okolini, ali ne zaboravite da internet može biti koristan izvor podataka i mesto gde možete pročitati iskustva i utiske drugih parova i njihovih gostiju koji se odnose na proslavu svadbe u različitim salama.

Doći ćete do validnih i kvalitetnih informacija što će zasigurno uticati na Vašu konačnu odluku. S obzirom da se radi o velikoj investiciji i danu koji mora da protekne onako kako ste i Vi i Vaš partner zamislili, tuđa mišljenja će Vam biti od velike pomoći prilikom odabira sale za svadbu.

Pokrivanje troškova

Ovo je poslednja, ali možda i najvažnija stavka. Sigurno ne želite da svadba predstavlja opterećenje za Vaš budžet, pa zato morate balansirati sa troškovima.

Možda ćete želiti skromniju, manju salu, a da više novca odvojite za hranu? Ili bi veću, skuplju salu bez pompezne dekoracije? Prilagodite odabir prostora, kao i ostatak organizacije novcu kojim raspolažete.

Ne zaboravite da kaparu uvek morate pri rezervaciji dati unapred. Raspitajte se koje su cene jer one mogu značajno da variraju u zavisnosti od broja pozvanih gostiju, menija i dekoracije. Uradite kalkulaciju, uočite šta je isplativo i onda utvrdite možete li to sebi priuštiti.

Šte još treba da saznate?

Fizičko obezbeđenje i video nadzor su vrlo korisni jer sigurno želite da proslava protekne sigurno za sve prisutne pa možete pitati da li sala nudi i tako nešto. Ukoliko zovete mnogo gostiju, proverite da li u okolini sale ima dovoljno parking mesta ili sala poseduje sopstveni parking.

Ne treba zanemariti ni higijenu sale i zato prilikom obilaska i na to obratite pažnju. Ako pravite svadbu tokom leta, saznajte da li je odabran prostor za slavlje klimatizovan.

Odabrana sala mora da zadovolji sve Vaše zahteve i potrebe i takođe predstavljati savršeno mesto gde će i zvanice podeliti sa Vama Vašu sreću i radost.