Kako najefikasnije organizovati korporativnu proslavu
Bliži se velika proslava firme? To zaista može biti veliki stres, posebno ukoliko ste zaduženi za organizaciju.
Korporativni događaji mogu biti ključni za razvoj važnih poslovnih odnosa i odnosa sa klijentima bilo da su to poslovni partneri ili sami zaposleni.
Svaka kompanija koja želi da izgradi trajne i dobre odnose, što je ključno za rast vaše kompanije, mora da zna kako da organizuje korporativne događaje.
Održavanje korporativne proslave vam omogućava da ojačate veze sa trenutnim klijentima i partnerima, dok razvijate postojeće veze i privlačite buduće klijente i saradnike.
Razlozi za proslave i korporativne skupove mogu biti različiti. Od rođendana kompanije, uspešno završenog projekta ili možda sklopljenog velikog posla do simpozijuma, kongresa i seminara. Nezaboravite na proslave godišnjice ili decenije rada zaposlenog ili odlazak u penziju dugogodišnjih radnika.
Svaka od ovih proslava zahtevaće različit pristup organizaciji.
U cilju uspešne realizacije Vaše korporativne proslave Ser Gilles vam može pomoći posebno definisanim uređenjem prostora za korporativne proslave i maksimalno profesionalnim osobljem.
Bilo da organizujete predstavljanje proizvoda za 300 ljudi ili obuku zaposlenih za 15, sistem organizovanja je isti.
Definišite temu korporativne proslave
Kada odlučite organizujete korporativnu proslavu ili događaj, vaš prvi korak je da definišete šta želite da postignete. Bilo da proslavljate godišnjicu firme ili prosto želite da priredite žurku za zaposlene, korporativna proslava je pravo rešenje za vas.
Morate imati u vidu da ovoj vrsti proslave treba da prethodi dobra i temeljna organizacija, a prvi korak je da odredite temu i cilj vaše proslave. Bez obzira da li je u pitanju promocija proizvoda, proslava godišnjice firme, proslava sklopljenog posla ili uspešno realizovanog projekta važno je definisati temu večeri. Primera radi, ukoliko promovišete novi proizvod, u sali se mogu naći brojni promotivni materijali ili uzorci, na štandu ili za svakim od stolova.
Definišite spisak gostiju
Da li su to rukovodioci i viši menadžment vaše kompanije, poslovni partneri ili članovi zajednice? Da li je za dugogodišnje klijente ili potencijalne klijente? Možda je to kombinacija svega navedenog.
Spisak gostiju morate da znate pre nego što krenete da organizujete proslavu. Odredite broj ljudi koji ćete pozvati jer od broja ljudi zavisi veličina prostora, ali i količina hrane i pića koja vam je potrebna. Kada budete mogli da definišete svoje goste, organizaciju možete orjentisati ka njihovim potrebama i interesovanjima.
Obratite pažnju na starosnu granicu većine zvanica kako bi definisali muzički pravac i eventualnu dekoraciju.
Naravno, oko spiska zvanica obavezno je da se konsultujete sa kolegama i diretktorom.
Definišite budžet za korporativnu proslavu
Jedna od najvažnijih smernica je i to koliko para imate na raspolaganju za proslavu. Od veličine budžeta zavisiće najviše elemenata proslave. Jednom kada imate budžet, od suštinskog je značaja znati gde možete da rasporedite većinu svojih sredstava.
Pored toga, ne štedite na hrani ili pićima i uzmite u obzir učesnike sa koji su vegani ili imaju glutensku rezistenciju. Iako ovo možda ne izgleda toliko važno kao drugi aspekti planiranja vašeg događaja, verujte da gosti više opraštju greške u organizaciji kada nisu gladni ili žedni.
Izaberite adekvatan prostor za korporativnu proslavu
Sada, kada imate jasno definisan cilj proslave, spisak zvanica, kao i sredstva koja su vam neophodna, u odnosu na njih možete da krenete da tražite prostor za korporativnu proslavu. Svakako, najvažnije je da lokacija bude lepa i da se vaši gosti u njoj osećaju prijatno, kao i to da zatražite plan prostora kako biste stekli uvid u to kako da smestite goste na najbolji mogući način.
Ako recimo, obeležavate godišnjicu firme pa ste se odlučili za koktel-proslavu, obezbedite prostor za barske stolove, igru i čuveno “minglovanje” koje je neizbežan deo poslovnih proslava.
Neka hrana i piće budu u skladu sa tipom proslave
Pivo, vino, žestina, voda i sok osnovna su pića koja bi trebalo da budu poslužena na vašoj proslavi. Vodite računa o tome da piće ne bi trebalo da se plaća na vašoj proslavi. Nije pravilo, ali je vrlo poželjno. Recimo da je to neka vrsta bontona korporativnih proslava.
Ukoliko nemate finansijskih mogućnosti za to, obezbedite da se bar prvih par pića ne plaća.
Ukoliko obeležavate rođendan firme, ili veliki uspeh koji je vaša firma postigla, onda je i šampanjac “must-have” na žurci.
Hrana je izuzetno važan element, a prilično lak za organizaciju. Kuvari Ser Gilles će vam doneti komad gastronomskog neba uz lepu dekoraciju. Konobari i kuvari Ser Gilles restorana vam stoje na usluzi da fantastičan hedonistički doživljaj kako lokalnih gostiju tako i gostiju sa strane. Prilagodljiv meni uz profesionalnu uslugu će svakom gostu dati na važnosti.
Obezbedite osoblje i tehničku podršku
Osoblje koje je neophodno na svakoj korporativnoj proslavi svakako su konobari, barmen i hostese. Hostese moraju biti pristojno i svedeno odevene.
Da biste imali uspešnu poslovnu proslavu ili skup, moraćete da identifikujete, pregledate i ugovorite sve potrebne saradnike za ovakve događaje. Ovo može uključivati i audiovizuelne tehničare, dekoratere, fotografe, cvećare ili možda čak i stručnjake ili influensere, koji mogu najbolje da prenesu ideje koje biste želeli da kruže tokom skupa ili proslave.
U restoranu Ser Gilles, pored ozvučenja na raspolaganju vam je kompletna video oprema sa HD projektorom i neograničen pristup internetu.
Da biste bili sigurni da sve ide po vašem planu, odredite dnevni red događaja i uverite se da svi u vašem timu znaju u kom delu dana su za šta odgovorni.
Bilo da je u pitanju proslava firme, poslovni prijem, promocija, tematske večeri, kokteli, konferencije za štampu, kongresi, seminari, restoran Ser Gilles nudi dekoraciju sale po izboru.
Nezaobilazna tehnička oprema poput platna, video opreme, ozvučenja i pristupa internetu je sastavni deo tehničko-vizualne opreme u sali za korporativne proslave.
Na raspolaganju su i profesionalna rasveta i voditelj po želji. Sa kapacitetom do 300 osoba, a za koktel prijeme do 500 osoba restoran Ser Gilles će vam omogućiti organizaciju proslave u skladu sa vašim planovima.
Pogledajte ponudu naših sala za proslavu i odlučite se za onu u skladu sa Vašom listom gostiju. Budite slobodni da nas kontaktirate za sve dodatne informacije.
Prepustite se, i dozvolite da osoblje Ser Gilles Weddings radi za vas.