restoran-proslava-kafa-kolac

Restoran za proslavu prvog rođendana – kako napraviti pravi izbor?

Kada novi član porodice dođe na svet, svi roditelji znaju kakve slatke muke to sa sobom nosi. Dan po dan, mesec po mesec i već Vaš princ ili princeza puni godinu dana.

Vreme brzo prolazi uz decu što treba da imate na umu i prilikom pripreme za proslavu prvog rođendana. Pažljivo isplanirajte slavlje i odaberite idealan prostor za proslavu rođendana gde ćete obeležiti važan dan za Vaše dete, a restoran je možda najbolji mogući izbor.

Zašto je restoran idealno mesto za proslavu prvog rođendana?

Ukoliko rezervišete prostor koji restorani nude za različite proslave, gde se ubraja i obeležavanje prvog rođendana, donećete ispravnu odluku. U restoranu možete komotno smestiti sve goste i s obzirom da je dete malo i nije spremno za slavlje u klasičnoj igraonici očekuje se da će većina prisutnih biti odrasle osobe, stoga treba prilagoditi ambijent na najbolji mogući način.

Restoran možete u dogovoru sa vlasnikom dekorisati po svojoj želji i čitav prostor učiniti prijatnijim za boravak i u skladu sa povodom za slavlje. Isto tako, zašto bi se mučili oko pripreme hrane i pića kad kompletan jelovnik neko drugi može da osmisli i realizuje tako da svi gosti budu adekvatno počašćeni.

Kako odabrati odgovarajući restoran za prvi rođendan?

Postoji mnogo faktora koji će uticati na Vaš odabir. Pre svega, potrebno je da znate bar okvirno broj gostiju da bi imali na umu koliki prostor je potreban da se svi komotno smeste.

Ne radi se samo o sedenju, jer je u pitanju veliko i značajno slavlje te će gosti sigurno poželeti da igraju uz muziku. Ako restoran poseduje zaseban podijum za ples to je itekako korisno.

Ukoliko je vlasnik restorana spreman da preuredi ambijent onako kako ste Vi zamislili, iskoristite tu šansu da ga ukrasite, promenite redosled stolova i stolica i napravite mesto gde bend sa instrumentima može komotno da se smesti, jer ne zaboravite da i njima treba prostor gde će biti dovoljno uočljivi gostima.

IPAK ĆETE IMATI VEĆU GRUPU DECE MEĐU GOSTIMA?

Ukoliko na listi zvanica imate dosta roditelja sa malom decom, neophodno je da nađete rešenje koje će im pomoći da se razonode i takođe lepo provedu. U tom slučaju raspitajte se da li odabran restoran poseduje prostor za igru koji se može nalaziti spolja ili unutra, što svakako zavisi i u koje doba godine pravite proslavu.

Odlično je rešenje i angažovanje animatora koji će decu zabaviti, nasmejati i usput ponešto naučiti. Spojite lepo i korisno.

ŠTA JE NEOPHODNO VAŠEM MALOM SLAVLJENIKU ILI SLAVLJENICI?

Slavlje ume da potraje ceo dan – naročito ukoliko imate dosta gostiju koji dolaze za ručak ili večeru ili u nekom terminu između. Gužva, glasna muzika i rasveta itekako mogu da izmore malog princa ili princezu čiji se poseban dan obeležava.

Stoga, proverite da li neki od restorana poseduje izdvojen prostor ili sobu gde dete možete odvesti da se odmori, odspava ili presvuče.

Isti prostor mogu koristiti i majke sa bebama kojima je neophodno da se izdvoje da bi ih podojile, presvukle im pelene ili ih uspavale u tišini ako im smeta buka, gužva i muzika.

ČITAJTE RECENZIJE NA INTERNETU

Dopada Vam se ambijent određenog restorana i smatrate ga idealnim za obeležavanje prvog rođendana Vašeg deteta, ali ipak želite da čujete ili pročitate nešto više o iskustvu drugih ljudi koji su koristili usluge tog ugostiteljskog objekta. To će Vam dodatno pomoći da lakše donesete odluku i ukoliko ne možete da odaberete neki od dva ili tri restorana iz užeg izbora.

Vašu potragu usmerite ka internetu i pročitajte recenzije korisnika usluga bilo kog restorana. Tako ćete saznati gde vredi uložiti novac da bi od slavlja prvog rođendana Vašeg sina ili ćerke stvorili dan za pamćenje i to onako kako ste želeli.

VAŽNO JE PLANIRATI SLAVLJE NA VREME

Prvi rođendan nije mala stvar i zahteva planiranje i rezervaciju restorana i nekoliko meseci unapred. S obzirom da restorani pružaju potreban komfor, luksuz i ugođaj kakav proslava nalik proslavi prvog rođendana zaslužuje, imajte na umu da su tokom cele godine gužve velike i ako kasno počnete da se informišete verovatno ćete ostati bez termina.

Svako od nas ima različite želje i potrebe kada je reč o veseljima, ali ponuda restorana i drugih zatvorenih i otvorenih prostora za slavlje je toliko široka da je nemoguće da ništa prigodno nećete pronaći.

Čim saznate bar okviran broj zvanica počnite obilazak dostupnih ugostiteljskih objekata, sagledajte sve njihove vrline i mane i otkrijte koji je pravi izbor za Vas i naravno Vašeg slavljenika ili slavljenicu jer, ne zaboravite, ipak se radi o njihovom posebnom danu kada uzrast prestaje da se broji mesecima, već godinama.